2024-10-14 182 瀏覽
泰興餅店價錢💲: $10/ $10好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: /性價比🥢: 5/5!回頭率😚: 3.7/5-係荃灣都有呢間小店麵包舖除左做傳統港式麵包,老闆仲會跟貼潮流,出d而家興既,好似開心果產品咁,有開心果muffin、包、撻、燒餅!人龍確實係會比出面九龍區個d小啲既,同埋價錢都唔貴,街坊價!-✅開心果撻。$10一個無得投訴。本身都幾鍾意佢地的曲奇蛋撻皮。幾鬆化同脆的,牛油味都食到🤓入面分左幾個層次,有開心果粒的面+中間的牛乳蛋漿+底下的開心果醬。中間部分其實唔係好似開心果撻,係鮮奶撻咁,唔係好熟,有啲水水的的感覺🧐主要開心果味來自底下的開心果醬,有醬個啖入口就濃味啲😝當普通鮮奶撻食+偶爾有開心果味就好了😗-✅✅開心果燒餅。熱辣辣出爐,個皮唔會好油👍🏻煙韌程度啱啱好,有啲煙韌又帶啲軟糯,有微微的拉扯感。食到表皮的糯米粉香。入面個餡主要逼左係中間正常份量,靠開心果粒帶出明顯小小的開心果味☺️ 醬就唔係好濃開心果味。-整體係性價比取勝。兩款的開心果味都唔係超級濃厚,不過又唔會無味😂
泰興餅店
價錢💲: $10/ $10
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: /
性價比🥢: 5/5!
回頭率😚: 3.7/5