2021-11-13 1298 瀏覽
早前已經勁想食呢間🤤 咁但係因為太爆嘅關係早成兩個月book先book到😳 不過都值得我期待咗咁耐☺️今日嚟食係食佢嘅set lunch,餐包係嗌完嘢食就會上,可以點牛油或者黑醋🥖麵包有啲會比較軟熟有啲就會比較挺身但全部都好香搽埋牛油超好食🤤前菜係用餐車上,侍應會逐樣食物向你介紹,前菜冇限拎幾多款,所以差唔多每樣都要咗啲試下🤣好多都係平時食西餐嘅cold cut同沙律,但最印象難忘係有兔仔肉嘅凍肉批可以食🐇食落就好似普通肉嘅味,不過冇咁重/濃嘅肉味,都幾特別🤣🤣同行嘅堅持冇食到因為佢話佢屬兔😂😂係confirm booking個時接線生都有問要唔要預訂一份prime rib of beef,聽講呢個係佢哋嘅signature 所以我哋都要咗一份🤪 上枱個時都係主廚係席前餐車切畀你特別有氣派😝同咗佢哋講係share佢就會將所有嘢分一半咁上畀你唔洗自己再分咁clumsy😛 肉質好嫩滑而且生熟程度大約係medium個人幾鍾意🥰牛味都好濃!! 伴碟嘅Yorkshire pudding都幾外脆內軟,食落有啲似油炸鬼😂焗薯可以揀落咩配料,揀sour cream 同 bacon 就真係唔會錯😋另一份主
另一份主菜要咗原隻大西洋波士頓龍蝦拼盤酥皮盒拼扒龍蝦🦞龍蝦肉實好結實爽口彈牙👍🏻酥皮盒入面填滿龍蝦肉超滿足😍酥皮都好鬆化,不過個人覺得呢個相對冇prime rib咁驚豔到我😂
最後甜品可以每樣揀兩款,另外會5-6款嘅macaroon 同水果可以伴碟🫐特別推薦opera cake🤪好有層次,咖啡味都好濃唔會好膩
Matcha macaroon有陣怪味🥶同埋佢哋出名嘅拿破崙都唔係好酥化,一切落去就散🤨拿破崙都係鍾意食帝苑嘅🤭