2017-09-07 837 瀏覽
一碗粉、一條春卷加一杯熱飲係午餐之選。香茅豬扒、金邊粉、金不換、紅椒粒同青檸全分開上。青檸呀青檸,有佢喺度,代表店主對做菜有誠意。豬扒份量堅多,肉唔係死實,咬得開,肉亦有味道,甜味較重。湯,並非強勁味精水,仲有少少金不換喺度,清香。加十二蚊食一條春卷,上枱時已一分為二,配菜有至愛金不換同爽脆生菜片。脆皮春卷入面塞滿肉碎,味濃香,加埋金不換再沾橙色酸汁一齊食,十足食緊泰式香葉肉碎,每食一啖都覺得好幸福。酸辣鳳爪嗰汁,甜酸度剛剛好,鳳爪肉地厚,入口好實在。隔咗一個禮拜去食晚餐,叫咗香茅雞翼金邊粉同春卷,上枱變咗香茅豬扒。今次碗粉同春卷都唔見有金不換,主動問店主攞先有。春卷依然係好味,豬扒依然係甜,甜過上次少少添。
春卷

春卷