2021-09-11 172 瀏覽
放工後約咗同事打邊爐,朋友介紹咗一間係旺角的隱世火鍋店,即管試吓! 入到去餐廳雖然不是很大,但氣氛燈光好舒適。大熱天時最好啤啤佢,呢度啲自家製手工啤好正,四個人成晚飲咗10支😆我們選了招牌湯底之一的瑤柱花膠雞冬瓜盅,等咗十五分鐘左右就到了,我哋四個不約而同wow咗一聲,個賣相好正呀,滾了一陣後姐姐幫我哋落埋啲雞同花膠等材料再滾多陣就可以食了,未真正開始打邊爐前已經飲咗三碗湯,超鮮甜好味😋😋呢度啲牛都好正,有啲部位出面其他餐廳好少有得食,見到款款都想試所以叫咗個當日精選牛拼盤,果然不負眾望,有吊龍、匙柄、雪仙邊同三花趾,本人就最鍾意三花趾,肉味好鮮,另外同事就鍾意吊龍,各有各喜好!成晚都叫咗好多其他嘢食,食材新鮮,值得再嚟,見到隔離枱個麻辣火鍋都好似好正,下次試吓先!
2021-09-10
4 分鐘 (堂食)
  • 瑤柱花膠雞冬瓜盅