2017-07-07 6845 瀏覽
在日本工作的朋友難得回港渡假當然要約食飯人未到聲先到話係Facebook 見到我屋企附近開左一間蒸氣火鍋係奄仔蟹任食叫我即刻打電話訂位佢成間鋪有一張枱設計成成張卡位係鋪頭外面,方便要吸煙既客人,咁岩朋友係煙民,所以打電話留左出面果張枱但估唔到佢果張枱上面放左一部對街既電視機,無限loop咁播住一個女仔試食呢間餐廳有幾抵幾好吃既video,開到好大聲下,終於我地呢兩個鐘內就不停比果條女疲勞轟炸同強行洗腦咁煩住我地另外枱面上面會有張紙清楚咁講解每樣食材要蒸幾耐一坐低就叫奄仔蟹,等左5分鐘,終於等到奄仔蟹黎啦,都算好新鮮,即刻擺去落爐蒸,要等10-15分鐘諗任蒸左就叫第二轉蟹時,侍應話唔得,要等我地蒸完仲要食哂d蟹先可以再叫第二轉,而且叫蟹只可以叫人頭蟹,唔可以叫多幾隻其實蒸蟹已經要等15分鐘,蒸完仲要放涼先可以拆殼,要蒸好連食哂成隻蟹前後點都要半個鐘咁餐廳主打係任食奄仔蟹,但又多多限制咁,真心有點兒小氣蟹味道還算唔錯,唔多膏但肉鮮甜另外赤蝦也是任食,反而大大隻好鮮甜,好吃另外仲有一個海鮮盤跟埋,但d海鮮全部好細隻另外任叫既肉同丸類好普通,而且任食餐單款式極少,不提也罷,完全可以唔食最後既粥
在日本工作的朋友難得回港渡假
當然要約食飯
人未到聲先到
叫我即刻打電話訂位

另外枱面上面會有張紙清楚咁講解每樣食材要蒸幾耐

咁餐廳主打係任食奄仔蟹,但又多多限制咁,真心有點兒小氣

蟹味道還算唔錯,唔多膏但肉鮮甜

另外赤蝦也是任食,反而大大隻好鮮甜,好吃

另外仲有一個海鮮盤跟埋,但d海鮮全部好細隻

最後既粥底淡而無味
失望,食左一啖已經唔想再食

呢度野飲係要另外比錢既,任食唔包嫁
而且侍應人手唔夠,落單成日搵唔到人

我諗我唔會再黎,亦都唔會推薦比朋友