2016-09-12 275 瀏覽
今日同朋友第一次食依間西餐廳。餐廳既裝修相當唔錯,有d外國復古既感覺食物種類都幾多選擇,而我地就叫左個set有蒜蓉包同南瓜湯湯。蒜蓉包好香脆鬆軟,牛油同蒜蓉味都幾重,而南瓜湯都唔錯,南瓜味雖然唔算濃郁,但都會食到一d南瓜蓉。比目魚扒拌意式燴雜菜睇個樣會以為好乾身,點知切開完來入面肉依然好嫩,好有魚油香。配埋個酸酸甜甜既醬,令到味道多一種層次,好配合。芝士焗蟹肉大蘑菇好好食!本人推介👍👍蘑菇都幾大舊,味道好濃,入面釀滿鮮甜既蟹肉而冇半點雪藏味,再配上面層半溶既芝士,味道同口感都有好多層次,好正!!!水牛雞翼就不過不失,辣辣地,酸酸甜甜都幾開胃。醬汁都幾濃,但略嫌醬汁份量唔夠多。黑松露意大利飯個忌廉汁好濃但又唔會太過稠密,飯煮得粒粒分明,不錯呀!!黑松露雖然唔算多,但黑松露既味道每啖都尚算食到。芝士忌廉焗蠔幾大隻,蠔味好濃,d半溶芝士係錦上添花。紐約芝士蛋糕軟硬度剛剛好,芝士味都好濃,好鐘意食個餅底😋😋😋食完真係好飽

芝士焗蟹肉大蘑菇好好食!
本人推介👍👍
黑松露雖然唔算多,但黑松露既味道每啖都尚算食到。
芝士忌廉焗蠔幾大隻,蠔味好濃,d半溶芝士係錦上添花。