餐廳: 大快活
資訊:

2021-08-10 152 瀏覽
琴晚去咗石門行街🙈行到有啲肚餓於是見到大快活有得鋸扒就去咗。我已經好耐冇食過大快活啦,估唔到今次食落好ok喎!🌟我嗌左個經典經典牛扒鐵板餐🐮入面有牛扒、爆芝珍寶腸、炸得金黃的薯餅、脆身蒜蓉包及足料羅宋湯,淋上濃稠微辛的黑椒汁牛扒:牛扒夠大件!🤩雖然唔係厚切,但口感軟嫩,不會過韌,而且牛味濃重,配上惹味黑椒汁,帶淡淡焦香🤤底下仲放咗啲西蘭花吸曬黑椒汁🤩健康又惹味爆芝珍寶腸:超巨型脹卜卜,芝士餡料又多,好重芝士味🤤薯餅及蒜蓉包:脆卜卜,吃落會聽到「咔嚓」聲。😍羅宋湯:蔬菜份量好多,酸甜好飲另外仲有一個驚喜到我嘅就係佢嘅蟲草花雞湯!勁足料!入面好多雞肉同豬肉碎😆🤤唔係出面個啲加左勁多水嘅湯🤩可惜唔記得影相🙈🤣因為太好飲!地址-大快活 (沙田)沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G40-42號舖人均價格-$50-100

爆芝珍寶腸:超巨型脹卜卜,芝士餡料又多,好重芝士味🤤

薯餅及蒜蓉包:脆卜卜,吃落會聽到「咔嚓」聲。😍

羅宋湯:蔬菜份量好多,酸甜好飲

地址-大快活 (沙田)
沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G40-42號舖
人均價格-$50-100