2024-10-05 1002 瀏覽
《The Pantry Cafe - 葵芳》星期三,又係食好西既日子😌今次帶左我同事去葵芳食我好喜歡去食梳乎厘pancake 既cafe食brunch🥰之前我一般都係去旺角分店,原來葵芳都開左一間咼,以後星期三既lunch又多一個地方比我選擇啦☺️我哋去既時候剛好仲有lunch menu,每人叫左一個lunch set 再加錢轉呢度最出名既奶昔,套餐可以揀沙律或者餐湯,食完再加多個我最鍾意既梳乎厘pancake就夠曬喉啦🫶🏻💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁我今次就試左用紅酒汁烹調既牛柳粒配意大利飯,個飯係用左白汁去煮,食得到意大利飯果,我種半生熟既口感,食落creamy 香滑,督穿埋個溫泉蛋等啲蛋汁流出,配埋個白汁意大利飯,味道好夾 個牛柳都唔會煮到爛曬無左口感,咬落有陣陣紅酒香,食落有肉味💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔凡惠顧lunch set,只需加$25就可以轉餐飲做奶昔😆薄荷朱古力奶昔好濃郁好厚身,食得到粒粒既朱古力碎同朱古力醬,薄荷味都算幾濃厚,可以encore 🫶🏻 💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香
《The Pantry Cafe - 葵芳》

💁🏻‍♀️溫泉蛋牛柳粒意大利飯&紅酒燒汁

💁🏻‍♀️薄荷朱古力奶昔

💁🏻‍♀️蕃茄燴羊腳肉伴薯茸&酸種麵包
同事就揀左燴羊腳仔,由於我唔太好羊肉,不過值得一提係個薯蓉好creamy 好香牛油味,用黎配酸種麵包同肉汁應該會幾好食,個汁帶有陣陣蕃茄既甜味,羊肉食落都唔算臊,可以一試

💁🏻‍♀️焦糖脆脆奶昔

我同事一飲就話好喜歡呢個奶昔,佢個base係雲尼拿既奶昔,再喺上面放左whipped cream 同焦糖脆脆,十分香甜好味,連我都忍唔住偷食兩粒脆脆呀

💁🏻‍♀️Ricotta 厚班戟,抹茶忌廉醬,紅豆,脆米&抹茶蕨餅

梳乎厘pancake我就揀咗我哋兩個都鍾意食嘅抹茶口味,上面層抹茶忌廉醬好濃郁,食落有回甘,味道唔會太甜,配返軟綿綿嘅梳乎厘pancake 真係好合拍,另外佢嘅抹茶蕨餅都十分煙靭好味,幾乎係每次嚟到都必點嘅item
2024-10-02