2023-01-17 447 瀏覽
其實我超級鍾意食waffle好鐘意佢好rich 既口感黎到pmq參加樓上既體驗工作坊跟住去左樓下閒hea我同友人 一對著門口大嗌有waffle我最鍾意食waffle喇入店內有幾幅好靚嘅畫確實對環境生色不少但我估唔到waffle 係求其用啲hea爆既白色麵包 壓成waffle 形狀就叫waffle sandwich囉, 係咪我孤陋寡聞?係menu度完全見唔到白麵包嘅紋路喺落單之前店員係咪應該提醒下我哋呢個唔係一般嘅waffles 呢?等我滿心歡喜落左單本身半個牛油果setting 係一啖`不`落去牛油果加埋蟹肉同蛋係會好creamy 既感覺點個個牛油果硬到不唔到囉✨出面嘅waffle sandwich 真係用waffle既材料去做囉, 係咪當我唔識嘢呀?anyway, 走落去中環既台灣茶飲店食waffle 都唔係真正嘅waffle 囉(kind of 酥皮waffle?)
其實我超級鍾意食waffle
好鐘意佢好rich 既口感