2017-07-07 2169 瀏覽
較早前於openrice 睇咗筲箕灣明星金閣營業時間至23:30,於是星期四晚就約咗幾個朋友係筲箕灣明星金閣食晚飯,但係因為有個朋友收工時間會晏啲,所以我哋就約咗晚上9:15到酒樓,而我哋都未齋人就已經開始叫餸,邊食邊等嘅時候,大約9:45酒樓侍應就開始收餐牌,於是我哋就問仲可唔可以叫餸,佢就話:“要快!因為廚房已收爐,只可以叫小炒。”於是我哋想叫咕嚕肉,點知又話,只得生炒骨,唉~唯有照落單啦,因為真係驚唔夠食。點知嚟到,碟生炒骨,全肥肉,雖然我無食,但所有朋友食咗都話好肥,早知就唔叫啦,無諗到廚房趕住收工,竟然都搵啲咁肥嘅肉嚟趕客…😧最後未到十點,就已經開始陸續熄燈及冷氣,以及叫我哋埋單先,雖然無催我哋走,但係企後面個女侍應塊面色真係難睇到嚇死人!亦睇住好多員工陸續收工收人,嘩,如果咁早收,啲職員就應該同我哋講聲啦,無理由搞到我哋去酒樓食晚飯,變到好似去快餐店食快餐咁,趕頭趕命,食完都成身熱哂!😡經過今次嘅經驗,以後都唔再相信網上睇到嘅營業時間,以後都係要自己打電話問清楚,亦唔好以為酒樓一定收得夜!🤔相信以後都唔會再去幫襯食晚飯!

相信以後都唔會再去幫襯食晚飯!
2017-07-06