2024-07-11
平時去北角比較多係去北角匯附近食嘢👀咁啱今日同friend想食炸雞,發掘到呢間平民炸雞🍗韓國嘢嚟講算種類齊全!炸雞多口味之餘,亦都有唔同嘅主食✨香蒜醬油炸雞(無骨) $108 食炸雞最驚啲醬浸到個皮淋晒🫨🫨🫨但呢個炸雞皮仍然keep到脆🙂↕️🙂↕️蒜味唔算超級重,相信正常口味嘅人都會OK!配上炸蒜片增加口感😋另外醬油味道啱啱好,唔會太甜,唔會太漏!呢個價錢呢個份量絕對係性價比之選 !✨泡菜餃子湯 $88本身以為係泡菜湯加餃子🥟🤣原來係個美麗的誤會,湯底唔太辣比較清,反而泡菜餃子就真係比較辣🥵個人覺得比較適合食得辣嘅人👍🏻有粉絲底仲會配一個白飯,絕對係飽肚之選✨蟹肉捲飯 $48超級抵食!份量仲多過平時食lunch嘅外帶飯卷(which is呢個嘅晚市價錢),配料同平時飯卷差唔多,醃黃瓜同埋青瓜好開胃✨士多啤梨梳打 $28特別嘅士多啤梨🍓梳打,酸酸甜甜好開胃,另外份量都幾多,大大杯🥤食完成餐先飲完✨水蜜桃梳打 $28顏色睇落好甜🫨但飲落其實甜度適中,唔會太重糖漿味
韓國嘢嚟講算種類齊全!炸雞多口味之餘,亦都有唔同嘅主食
香蒜醬油炸雞(無骨) $108
泡菜餃子湯 $88
蟹肉捲飯 $48
士多啤梨梳打 $28
水蜜桃梳打 $28
顏色睇落好甜🫨但飲落其實甜度適中,唔會太重糖漿味