2020-11-15
其實呢間餐廳喺荃灣都好多年,但因為地點唔係主要熱鬧街道上,一直都冇機會去試吓,今日去開附近,又想試吓新餐廳,就誤打誤撞入咗去食lunch,結果好有驚喜✨一試就愛上🌹後悔冇早啲去呢間餐廳食啊😍😍我哋叫咗兩個lunch set都好出色👍🏻👍🏻烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果($148)第一次見咁樣嘅配搭好新奇,豬鞍賣相好靚仔又大塊,仲有格仔紋添🍖豬鞍好厚身,切開淡粉紅色,咬落好多肉汁💦好少何食咁好味嘅豬扒😭伴碟嘅焦糖肉桂蘋果係另一重點,識郁始終會感到好膩,廚師就安排咗清甜蘋果中和,個甜味配埋豬肉味好夾😍🤤🤤寶雲酥焗羊架($128)🍗🐑男朋友就揀咗焗羊架,一上枱無諗到係三大件咁多,CP值好高😝😝外面係滿滿的蒜粒,焗到好脆,將羊脂同肉汁包實喺入邊,口感層次豐富肉質柔嫩,連我自己本身唔食羊嘅都食咗好多啖🤪😚😚除咗主食之外都想特別講吓佢哋嘅餐湯,我哋揀咗甘筍番茄忌廉湯🍅🥕每一啖都係嘅甘筍甜味,餐湯比較結身,口感好紮實,配埋蕃茄酸酸甜甜好開胃🥖🥖另外佢哋嘅餐包係暖笠笠嘅酥皮麵包,外脆內軟點湯好好食,而餐飲都好似高級嘅法國餐廳咁☕️🍹叫熱檸水檸檬係會另上,Latte又唔洗另加錢,細節好用心,而且侍應全部都好有
烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果($148)第一次見咁樣嘅配搭好新奇,豬鞍賣相好靚仔又大塊,仲有格仔紋添🍖豬鞍好厚身,切開淡粉紅色,咬落好多肉汁💦好少何食咁好味嘅豬扒😭 伴碟嘅焦糖肉桂蘋果係另一重點,識郁始終會感到好膩, 廚師就安排咗清甜蘋果中和,個甜味配埋豬肉味好夾😍🤤🤤
寶雲酥焗羊架($128)🍗🐑男朋友就揀咗焗羊架,一上枱無諗到係三大件咁多,CP值好高😝😝 外面係滿滿的蒜粒,焗到好脆,將羊脂同肉汁包實喺入邊,口感層次豐富肉質柔嫩,連我自己本身唔食羊嘅都食咗好多啖🤪😚😚
除咗主食之外都想特別講吓佢哋嘅餐湯,我哋揀咗甘筍番茄忌廉湯🍅🥕每一啖都係嘅甘筍甜味,餐湯比較結身,口感好紮實,配埋蕃茄酸酸甜甜好開胃 🥖🥖另外佢哋嘅餐包係暖笠笠嘅酥皮麵包,外脆內軟點湯好好食,而餐飲都好似高級嘅法國餐廳咁☕️🍹叫熱檸水檸檬係會另上,Latte又唔洗另加錢,細節好用心,而且 侍應全部都好有禮貌,呢間餐廳真係有臥虎藏龍嘅感覺啊😆😆一定會再去!