2020-04-26 157 瀏覽
ʜᴏᴍᴇʏ🏠🇯🇵.呢間店好似係日本嘅老闆娘開😍價錢唔貴 仲要啲野食係自家製‼️雖然呢到好出名餃子🥟不過今次冇試到🤣.日式住家飯團🍙 $15餐牌寫住用日本米整😋不過我買完第二日先食 所以就口感就唔係好軟熟😟不過好煙韌 粒粒分明😍原本睇到咁嘅色 以為落左好多醬汁會好濃味🙈點知調味啱啱好🤤餡料都好多 每一啖都有雞肉同埋牛蒡絲🤩口感相當豐富👍🏻雞肉有啲燒汁嘅香味😚同淡淡嘅牛蒡味好夾💓成個飯團嘅味唔可以話好驚喜 不過就好有住家嘅味道🥰.日式手作芝士蛋糕🧀 $20呢到嘅甜品全部都係佢地自家製🍮見好多人話一試難忘 好多人推介就試下😝cheesecake有啲似basque burnt cheesecake🤫睇相可以見到佢有三層😍面同底嗰層蛋味好濃🥚似蛋糕🍰面嗰層帶點焦香 不過焦糖味濃啲會更加正😋中間嗰層 不 得 了‼️真係好creamy好綿密幼滑🤤芝士味仲好濃郁🧀口感有啲少少似cream brûlée 又有啲似半熟蛋糕🤣口感好有層次 蛋同芝士味都balance得好好❣️真係可以無限encore🤩.鹵水豬大腸🐷 $20呢個好抵食❣️唔係因為佢份量好多 係因為佢好多都係腸頭 唔係腸尾🤤食落好煙韌好有咬口 啖啖肉👍
ʜᴏᴍᴇʏ🏠🇯🇵
日式住家飯團🍙 $15
日式住家飯團

日式手作芝士蛋糕🧀 $20
日式手作芝士蛋糕

鹵水豬大腸🐷 $20
呢個好抵食❣️唔係因為佢份量好多 係因為佢好多都係腸頭 唔係腸尾🤤食落好煙韌好有咬口 啖啖肉👍🏻又唔會好多脂肪痴住🤩不過豬大腸可以整得再腍少少🤏🏻同埋個味唔似係鹵水汁 有啲濃味同鹹左啲🙈
鹵水豬大腸
外賣自取