2023-02-10 25 瀏覽
阿媽之前喺尖沙咀返工,都成日食佢㗎啦!每一次想食辣嘢,必定會諗起佢😍事隔咁多年,今日帶埋婆婆一齊去刺激下味蕾😋呢度晚市係食串串火鍋,而家仲送埋雞煲添❤️真係應有盡有🤩不過嚟到呢一度,就梗係食麻辣串串啦😚我哋要咗鴛鴦鍋,一邊係麻辣味,一邊係唔辣嘅菇菌湯底☺️兩邊各有特色,麻辣湯底其實唔算好辣,以香同麻為主,未到屬於平易近人嘅😍所以唔食得辣嘅朋友都唔使驚反而我覺得個雞煲仲辣啲😅菇菌湯底,最適合就係淥蔬菜啦,非常清甜,因為係蔬菜湯嘅關係,亦都唔會非常油膩,怕肥嘅朋友仔就啱晒你啦🥰我再推介嘅就係呢度嘅羊肉串,鍾意食羊嘅朋友一定會好鍾意,因為羊味十分香濃,唔中意既可能會覺得好蘇😆我哋叫呢個B餐,仲有靚牛同是日海鮮,靚牛果然係靚牛,識落非常軟滑,亦都豐富牛肉味,望落去亦都油脂分布均勻👍🏻而海鮮方面今日就有鮑魚、蝦同大蜆!每樣都非常新鮮☺️飲品方面,呢度嘅汽水係任飲嘅,而且係玻璃樽裝嘅汽水,非常之有特色❤️