2022-09-09
每次去偉晴街都係飲野happy hour多,原來街尾有間門面低調既隱秘串燒店🤤 串燒款式好多,而且性價比好高,差唔多樣樣叫哂都唔洗$500,佐敦區黎講串燒店既質素算十分不錯👍🏻 店鋪雖然唔大,但約埋三五知己黎chill下飲酒食串燒剛剛好🤪 裝修有種清吧好舒服既感覺,加埋幾個潮語燈牌,想拎杯啤酒影相打卡絕對無難道🫶🏻🍞鵝肝多士真係超級大推🔥 $68有2件咁高質既鵝肝多士,性價比爆燈⚡️⚡️ 最怕食鵝肝成口都係油,好多時食一舊都覺得太膩,但呢個真係好正,一個人食哂2舊都嫌唔夠喉,絕對會因為個多士而再番去食🤤🐥土匪雞翼 可能係米線鋪食慣左比較重味既土匪雞翼,略嫌稍為淡味咗少少,但勝在多汁juicy,雞翼都好大隻,調味方面濃味多小小就完美🤭🐮牛舌串有時食串燒店食牛舌會有種雪藏味同so味,但呢個調味真係剛剛好,再配埋店鋪自家調製既醬汁,只可以講,無得頂!🤪🍆燒茄子串燒點可以唔點茄子~ 超級重蒜,十分入味👍🏻茄子迷既朋友自己一個食哂大半條🤣
🍞鵝肝多士
🐥土匪雞翼