2022-12-20
佐敦四喜附近,佐敦站D出口一出轉個彎就到,星期日中午來到很full! 用scan QR code落單,餐牌兼備,簡單方便。不難發現舖頭內牆壁上的字句,詢問之下原來是某教會的弟兄姊妹所開設的Cafe!四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角配番薯條 $138横跨整隻碟的牛角包,上面充滿著小龍蝦肉,雖然芝士味唔算好突出但確實係啖啖龍蝦肉,還配上一隻真既小龍蝦,好可愛,但冇工具就唔將佢拆開了!番薯條好鬆脆香口而且幾甜,食咗好多!法式吐司配自選生果 $78提供幾種生果的選擇,這次我挑選了士多啤梨作主角,增添節日氣氛!厚吐司底部沾上濃厚蛋漿,散發著蛋香和麵粉味道,旁邊有些cinnamon粉、糖漿及生果及果仁等... 啊!不要忘記還有Vanilla雪糕~Latte $48非常認真的拉花和鏡面效果,可選house blend或者加錢加shot, 口感順滑偏向nutty味容易入口!Sparkling Lemonade 氣泡檸檬特飲 $52可愛的有氣泡檸檬特飲,擔任開開胃口的角色!
四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角配番薯條 $138
四色爆汁芝士小龍蝦肉大牛角配番薯條
法式吐司配自選生果 $78
法式吐司配自選生果
Latte $48
Latte
Sparkling Lemonade 氣泡檸檬特飲 $52
可愛的有氣泡檸檬特飲,擔任開開胃口的角色!
Sparkling Lemonade