收工之後約表妹食dinner,後生仔女迷戀韓流,於是我就自作主張帶表妹食韓餐~大家肚餓,好快就嗌晒嘢食😎最偷懶當然係嗌套餐,我掛住韓式煎餅好耐,韓迷表妹緊係試炸醬麵😆1️⃣一人套餐:甜醬無骨炸雞+泡菜腩肉湯+忌廉鮮奶$108無骨炸雞(甜醬)外皮香口,雞肉軟滑。甜醬最怕是過甜而搶走雞肉香味,呢間又唔會!甜醬甜度適中,加埋芝麻粒香噴噴,我哋兩啖就食晒啲炸雞🤣最開心食到一半仲keep到油溫,而且食完都唔會有油膱味,證明炸嘅火候時間都控制得好好!泡菜腩肉湯好surprise,我同表妹對味精湯好敏感,一飲就知唔係求其煮嘅味精湯,撈埋啲飯做湯飯🍚好快見煲底😎傳統食材泡菜同腩肉一定無錯,韓國小店家庭味道,非常推薦!2️⃣五花腩炸醬麵$78有睇開韓劇嘅人對炸醬麵一定唔陌生,所以表妹話要試試佢😃炸醬麵嘅醬料係甜口,有節瓜同粒粒五花腩,既鹹香又爽口!3️⃣海鮮煎餅$88呢個好推薦😆見到一大碟已經知道小店好有誠意,有別於其他韓式餐廳,我比較偏好傳統韓國家庭嘅手藝。海鮮煎餅餅底有厚度,所以食落口好有咬口,蛋香味濃。餅面煎得香脆,加上蔥花同燈籠椒,層次豐富。本身以為食唔曬要打包拎返屋企食第二餐😂點知太好味食晒🤪果然女人成日

1️⃣一人套餐:甜醬無骨炸雞+泡菜腩肉湯+忌廉鮮奶$108
甜醬無骨炸雞

無骨炸雞(甜醬)

五花腩炸醬麵

2️⃣五花腩炸醬麵$78

海鮮煎餅

3️⃣海鮮煎餅$88

本身以為食唔曬要打包拎返屋企食第二餐😂點知太好味食晒🤪果然女人成日都低估自己!

女店員(應該係老闆娘)好nice😍好溫柔,耐心介紹食物仲俾左個九折我地😘一定多多支持!
2022-08-21
甜醬無骨炸雞
海鮮煎餅
  • 無骨炸雞(甜醬)