2022-08-06
雖然呢排天氣好熱,但冇阻想打邊爐嘅心情。今次朋友介紹嚟到佐敦呢間樓上火鍋店,雖然店面唔係好大,但係坐位闊落,唔會太嘈雜,都好適合傾計。只係食食下略嫌冷氣有少少唔足夠,但叫返杯清涼嘅啤酒就冇問題啦呢度食物種類眼花繚亂,除咗火鍋之外仲有刺身串燒。為咗打邊爐而嚟咁梗係打邊爐啦,我哋叫咗個藥膳花雕醉雞湯底,嚟到見到有成半隻雞,店員仲幫我地烹調,睇啱時間火候,雞肉軟滑,酒味香濃,藥膳未唔會太重又帶有少少鮮甜,整體balance有層次火鍋料方面,叫左特尚手切安格斯牛,黑豚肉片,四色丸尚盛,鮮炸脆響鈴同生菜。四色丸入面分別釀入配料,味道配起上嚟都幾特別又幾夾,食落有驚喜,唔錯唔錯!鮮炸脆響鈴係必食!食得出係新鮮炸起,熱辣辣,完全冇油益味,非常脆口又唔會太油膩 浸一浸湯食又得,就咁配調味盤個黑醋嚟食又得,簡直一流!不得不讚店員服務態度好好,refill湯底、茶水都好快手。
不得不讚店員服務態度好好,refill湯底、茶水都好快手。