2022-10-30
又到每個月嘅紀念日,於是嚟到呢間鐵板燒同男朋友慶祝開心吓😚羽衣甘藍配無花果沙律🥗無花果配羽衣甘藍再加甜甜酸酸嘅黑醋,係一個好開胃嘅配搭🤩日本白粟米配玉子燒🌽個粟米好有驚喜,係生嘅粟米但食落去竟然有一種好清甜嘅感覺😮玉子燒就正常發揮,好味😚🌟18層海膽杯🌟‼️大力推介呢個海膽杯‼️成個海膽杯好足料,鮮味十足🤩問返師傅,原來呢個海膽杯用咗足足18款食材,唔怪得知味道咁豐富,咁有驚喜🤤🌟火焰海膽甲羅燒🦀‼️大大力推介呢個火焰海膽甲羅燒‼️呢個菜式上枱方式好特別,師傅點火燒走外面包着甲羅燒嘅紙🔥成個甲羅燒用料十足,有魚子醬,又有三文魚子,又有海膽,仲有滿滿嘅蟹肉蟹膏🦀 活龍蝦兩食(海膽醬芝士焗、海膽牛油蝦膏煮)🦞呢個龍蝦不得了🥹望住師傅整嘅時候已經聞到好香好香,期間已經急不及待想食😆兩款煮法都好好味,其中我更加鍾意海膽牛油蝦膏煮嘅方式,醬汁超濃厚,超級惹味🥰A5 石垣和牛(沖繩縣)🐮和牛正常發揮,上面呢爆爆珠令到成件事冇咁油膩,有畫龍點睛嘅作用😋五色燒野菜炒飯配蘭王蛋特色紙包花膠蜆湯總括而言,成餐飯都食得好開心,好滿足☺️呢間絕對係一間我會再嚟試多次嘅鐵板燒🥳
羽衣甘藍配無花果沙律🥗
無花果配羽衣甘藍再加甜甜酸酸嘅黑醋,係一個好開胃嘅配搭🤩
日本白粟米配玉子燒🌽
🌟18層海膽杯🌟
🌟火焰海膽甲羅燒🦀
活龍蝦兩食(海膽醬芝士焗、海膽牛油蝦膏煮)🦞
A5 石垣和牛(沖繩縣)🐮
五色燒野菜