2019-12-15 447 瀏覽
咁岩係佐敦想揾間 Café 坐下,就上app睇下附近有冇黃店,其實離地鐵站都有d遠,不過黃店嘛,都要支持下。入到去,店面唔算大,坐到幾個人only,但人流唔算多,座位都算闊落。睇menu d菜名,好似都係普通Café 嘅菜式,但價錢就貴過其他Café 。其實我內心冇expect 要食個咁貴嘅lunch嘅,不過一場黎到,咪試下囉。我嗌左香草醬汁蕃茄乾扁意粉 ($128),同大size 咖啡 (+$18),starter 要左餐包。餐包細細舊冇乜特別,加牛油兩啖食左。好快黎左杯咖啡⋯⋯呀唔係,係一碗咖啡,冇錯,係一碗。佢真係大杯到有d誇張,但我呢d咖啡當水飲嘅人感到非常滿意。個主菜都上得幾快。麵份量對我黎有d少,個汁正常。上面個兩塊煙肉脆脆地,唔太鹹,好食!麵下面有兩塊蕃茄乾,唔記得影相,但出乎意料地好食,小小酸小小甜咁,同成件事好夾!好味!

餐包細細舊冇乜特別,加牛油兩啖食左。
好快黎左杯咖啡⋯⋯呀唔係,係一碗咖啡,冇錯,係一碗。

佢真係大杯到有d誇張,但我呢d咖啡當水飲嘅人感到非常滿意。
個主菜都上得幾快。

2019-12-10
  • 香草醬汁蕃茄乾煙肉扁意粉