一向有d抗拒任飲任食,心諗咁既價錢,好難有好既質素, 不過大鍋口係我會再幫襯的任食火鍋之一我地四個人, 被安排在門口的卡位, 居高臨下彌敦道的夜景,第一輪我地order左兩個收費的湯底:冬蔭公同胡椒豬肚湯, 味道岩岩好, 值我一提係refill 湯底會先問清楚你個湯底係咩, 再fill番d一樣的湯,而唔係熱水胡椒豬肚夠辣,冬蔭公比平時係泰菜館的淡,咁先唔會搶曬食物嘅味。第一輪我地order左2碟肥牛,肥牛雖然係唔洗加$,任order,但係絕對唔係個D得肥膏的黑瘀瘀牛。而係雪花牛,灼兩下就好諗。宜家D牛咁貴,食多幾碟可以回本。手打丸,唔係現成貨,真係手打,彈牙,有肉味,無乜粉。最估唔到有D比較貴價的食物,黑豚肉、蟹肉棒、韓國年糕,稻庭烏冬。黑豚肉切得好薄,肥而不膩,入口即溶。蟹肉棒就一般。值得一提係烏冬,灼完后,口感是QQ的。似乎真係日本貨。海鮮,我地最鐘意頼尿蝦,siZe雖然細左D,不過生猛仲識郁。灼完后,肉質結實,加D辣椒豉油,已經好鮮甜。至於其他食物:響鈴,份量唔多,但係仲好脆。冬瓜薏米水,有媽媽的味道,唔想飲咁多汽水,絕對可以加$一試。 最後埋單都係百多元, 咁既價$冇可能同九龍
一向有d抗拒任飲任食
,心諗咁既價錢,好難有好既質素
, 不過大鍋口係我會再幫襯的任食火鍋之一
我地四個人, 被安排在門口的卡位, 居高臨下彌敦道的夜景,

第一輪我地order左兩個收費的湯底:
而唔係熱水

牛,灼兩下就好諗。宜家D牛咁貴,食多幾碟可以回本。

手打丸,唔係現成貨,真係手打,彈牙,有肉味,無乜粉。
灼完后,口感是QQ的。似乎真係日本貨。

肉質結實,加D辣椒豉油,已經好鮮甜。

至於其他食物:響鈴,份量唔多,但係仲好脆。

最後埋單都係百多元, 咁既價$冇可能同九龍城名x,輝x比較, 不過一班朋友吹吹水,食番d可以入口的野, 大鍋口
係一個不錯的選擇.
2013-04-19
  • 賴尿蝦 ,肥牛,烏冬