2017-05-01 3915 瀏覽
/魚之家🐟水上人💁🏻<新興棧食家>▫️💁🏻簡直係魚解刮粥店,我好鐘意食魚🙆🏻😻由其塊魚皮,依到有林林總總 魚嘅不同部分食🙈魚咀,魚鬚,魚鮫,魚卜。比較少見嘅都有得食🤘🏾▫️🍲魚腩魚咀粥($49)🐟我就揀左款比較大熱嘅配搭,腩就10個有9個都叫☝️魚咀就無食過😂🌸😻依到嘅粥大碗多料,係價錢貴少少,不過都值嘅🤔👉🏾粥質地偏水左d,無乜米粒😲但因為有大量生菜絲嘅關係,稍微出左d水,溝稀左嘅。🌿生菜絲,蔥無限添加好正👍綠色食物都是美食😎👉🏾其實d料多到,我似食料多過粥🤣大舊到呢🙈魚腩大件啖啖肉,有d位有少許韌,魚皮好嫩滑❤️👉🏾魚唇一粒粒,我食到2粒🤔嫩嘅口感。-🐷豬潤豬心粥($39)👉🏾我覺得豬潤同豬心都幾爽口,但👶🏻話好似熟左d,如果啱啱好陣味會鮮d wo🤔我就唔識依d。👉🏾豬潤陣味有d似爽版牛膀😂-🐟爽滑魚皮($27)🌸小小一碟,表面佈滿薑蔥絲,魚皮非常爽口,食到嗦嗦聲😻底部有d醬油,但偏咸。🐟薑蔥炸魚卜($83)🌸魚卜,口感係幾爽口,但炸左反而無咁爽彈,口感有d似鮮魷🤔有d韌添。👉🏾表面有層炸皮,我覺得有d似炸魚柳定咕嚕肉🤣有d韌。👉🏾薑蔥都炒得不太入味🙁($83)仲貴過粥。#
/魚之家🐟水上人💁🏻
<新興棧食家>
▫️
▫️
🍲魚腩魚咀粥($49)

🌸😻依到嘅粥大碗多料,係價錢貴少少,不過都值嘅🤔
🌿生菜絲,蔥無限添加好正👍綠色食物都是美食😎
👉🏾魚唇一粒粒,我食到2粒🤔嫩嘅口感。
🐷豬潤豬心粥($39)

👉🏾豬潤陣味有d似爽版牛膀😂
🐟爽滑魚皮($27)

🐟薑蔥炸魚卜($83)
👉🏾表面有層炸皮,我覺得有d似炸魚柳定咕嚕肉🤣有d韌。
👉🏾薑蔥都炒得不太入味🙁($83)仲貴過粥。

#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #wwhkfood #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #instafood #foodielife #food #foodstagram #foodlover