小店正正係柯士甸同佐敦交界,小店前身係間已經開30多年的糖水舖,依加交由兩人接手繼續經營。店內裝修保留住舊式糖水舖既簡單風格,位置唔算多,不過好岩朋友小聚。 ⦁XO醬炒蘿蔔糕 $36XO醬好多蝦米微辣,仲有好多芽菜,食落好香口。 ⦁吉列炸香蕉 $32切塊香蕉🍌一共六粒,外皮有層薄薄的吉列炸漿,入面就系啖啖香蕉果肉。加上係即叫即整,熱辣辣,好惹味! ⦁豉油王炒麵 $26尼個炒麵份量好多,一樣都係大量芽菜,但唯一同出面唔同,就係加左乾既辣椒粉,可以調配大中小辣,比較平時既辣醬勁加香口。🌶️食辣必加乾辣椒粉‼️ ⦁桃膠木瓜雪耳 $38尼款簡直係我秋冬必點既甜品之一,木瓜鮮甜多汁仲大大粒,而桃膠雪耳夠晒養顏! ⦁灰姑娘 $39聽到灰姑娘,就關黑白色的事。就系芝麻糊mix燉蛋白,蛋白滑嫩香甜,而芝麻糊磨得粗幼適宜,食落又唔算好甜。✨建議熱食! ⦁芝士撈麵套餐 $59如果想再飽肚d,可以叫埋佢地果麵餐。我就揀左芝士撈麵,佢唔係印尼撈麵加芝士,而系好似韓國果種芝士麵帶點辣。果餐仲配埋小食同飲品,煙燻鴨胸味香唔油,而杞子菊花茶甜度適中!

⦁XO醬炒蘿蔔糕 $36
XO醬好多蝦米微辣,仲有好多芽菜,食落好香口。

⦁吉列炸香蕉 $32

⦁豉油王炒麵 $26