今日本身係四少爺我七年先一度既運動日 , 全男班由大水坑來回大埔海濱公園超攰 , 之後友人S早前己經打左電話Book左呢間試下 , 6點左右交車山長水遠由大水坑轉大圍轉九龍塘轉旺角轉佐敦 , 食完我真的想說粗口 , 7點02分去到 , 冇人企出面 , 唔理啦 , 超攰 , 坐左係佢出面果兩行sofa到等佢地有人出黎 , 等到07分先出黎 , 然而入面真係多空枱到呢.... 唔緊要啦 , 真支力既時候真係唔諗過呢d野 , 入到去 , 坐低 , 友人s早前print左張 泰式明爐魚既優惠劵 , 唔理了 , 寫刺身寫野飲先啦唔該 , 寫完順手比埋「魚劵」佢 , 咁第一樣野黎既竟然就係魚 , 不過食開泰野既評友都知多數佢係生既咁樣拎上黎 , 之後下面搵個爐煮佢嫁啦 , 咁煮啦等啦 , 到條魚熟 , 刺身先黎「嘩~好吸引呀」發夢啦你 , 第一個刺身佢係有張特別d既紙黎比你填 , 我記得張紙上面有個(like)既印仔 , 不過食完之後真係唔多久like)囉 先講條魚先 , 好辣 , 不過四少爺我最愛食辣 , 依個真係唔錯 , 佢有D菜係面 , 我就專夾佢D菜加佢上面D醬 , 辣得夠過引既依下真係

之後友人S早前己經打左電話Book左呢間試下 ,
6點左右交車山長水遠由大水坑轉大圍轉九龍塘轉旺角轉佐敦 ,
食完我真的想說粗口 ,

等到07分先出黎 , 然而入面真係多空枱到呢....
唔緊要啦 , 真支力既時候真係唔諗過呢d野 ,
唔理了 , 寫刺身寫野飲先啦唔該 ,
寫完順手比埋「魚劵」佢 ,
咁第一樣野黎既竟然就係魚 ,
咁煮啦等啦 , 到條魚熟 , 刺身先黎
「嘩~好吸引呀」發夢啦你 ,
第一個刺身佢係有張特別d既紙黎比你填 ,
我記得張紙上面有個(like)既印仔 ,
不過食完之後真係唔多久like)囉

佢有D菜係面 , 我就專夾佢D菜加佢上面D醬 , 辣得夠過引既依下真係 ,

不過之後到講刺身
第一輪刺身包括有 三文魚 , 螺肉 , 吞拿魚 , 甜蝦 , 好似係鮑片 , 希靈魚 , 同埋圖中三文角同吞拿魚中間下面既唔記得咩魚
首先三文魚 , 一般 , 真係好一般 , 同你出面$3一件三文魚壽司果d三文魚差唔多 ,
螺肉 , 一般 , 唔多講 , 總之放得入口 ,
吞拿魚 , 其實去得放題你都唔好諗住有好食既吞拿魚 , 不過呢個真係好難食 ,
甜蝦 , 都ok , 我最鍾意食佢個頭 , 不過只有第一次佢有比頭,之後冇了q_q
好似係鮑片 , 點解好似係呢 , 因為我唔知佢地叫左d咩 , 但係呢個有鮑片味 , 都叫做食得落口 ,
希靈魚 , 大路野 , BJ4 ,
唔記得咩魚 , 好大陣雪味 , 雪味豐富 , 我要食雪我自己回家食唔好!?

刺身插完 , 到服務先
咁辣完啦 , 之後其間我叫左兩次野飲 , 佢涷野好快到 ,
但係熱飲佢就要等12MIN先到 ,
其間我問過其中一個後生 , 都唔算後生既金毛侍應 ,
「唔該 , 我地叫左兩杯熱菜蜜呢 , 等左好耐都仲未到呀 , 麻煩你可唔可以幫我地睇睇呀」果陣我地D涷檸茶都飲完了 ,
「你等下啦」之後走左 , 哦 ,
點解我黎食野消費 , 好似變左黎乞食咁既?
你話我問侯你 , 叉叉你 , 你咁回我 , 我都抵死丫 ,
我好聲好氣問你 , 你咁黎答我 , 難道我前世跟你全家有仇而我今世唔知?
ok , f....f.......f..................fine !~
fine都唔緊要 , 咁d野你都起碼收下丫 , 全場二小時 , 收左4次野 ,
你睇只係其中二個人飲完既杯 , 都可以咁樣層層疊 , 真係不知所謂

之後 , 到串燒同峴 ,
串燒我幾鍾意食 , 不過其實真係好一般 ,
峴 , 四少爺我唔係太食呢味野 , 但係佢個味真係唔錯 ,

一口牛
推介美食!?
熱門選擇!?
老實講佢d牛只係大家樂平時賣開既梳打粉牛 ,
姐係搵d梳打粉發到佢大一大 , 但係就比梳打粉"那"到佢乜味都冇 ,
真係當我睇到某d食評 , 真係令我不禁懷疑 ,
係我今日當黑 , 定係有人請槍手 ,
不過一口牛入面既翠肉瓜都叫不過不失 ,
咕嚕肉 , 涷嫁喎!?
唔熟嫁喎 ,
見紅嫁喎 ,
你冇野呀你?
想減肥既可以食 , 我仲肚痛緊 ,
最後成碟冇人食

之後果一個鐘頭 , 我地除左食左一次叫12件黎得6年既刺身 同埋d好難食既火灸 and好難食既芝麻骨之外 , 都只係係到狂等佢地miss單 ,
因為等緊果陣 , 有個女性朋友打黎 , 所以我就r水吹吹左17分鐘 , 吹到咁上下既時候 ,
有個可愛女侍應妹妹走黎同我地講 last order ,
我聽到呢句之後我就唔理電話中溫柔的那位 ,
一野就ban埋去個妹妹到 , 依家諗起我都覺得我自己過份
「last order?唔好意思 , 我地入左n咁多樣野 , 你一樣都冇黎 , 如果你miss左我地d單 , 而我地又唔落既 , 咁我地咪真係last? 如果我地再落 , 你地又黎返咪大鑊 , 唔該你地check到底係咪miss晒我地d野之後再覆返我 , 我地先last order 啦」 ,

咁當然冇覆啦 , 我繼續電話 ,
電左一陣 , 收線 , 我就已經見到其他人已經密謀last d 咩 ,
講返火灸同芝麻骨先 ,
我地叫左火灸三文魚 , 火灸吞拿魚 , 同埋鰻魚壽c
佢難食就難食在 , 佢又係涷嫁 ,
涷都唔緊要 , 最重要佢上面d沙律醬都冇味嫁 ,
真係我真係冇食開咁難食既火灸 , 旺角吉壽都已經叫差嫁啦 , 呢間仲青出於藍 ,
真係 fine
芝麻骨 , 同樣梳打粉肉 , 見上面一口牛解
ok , 密謀完之後 ,
我唔知佢地真係餓到咩咁塹左咁多 ,
定係真係佢地玩野一次過出 ,
圖中所見就係佢地last order出既野 ,
另加一個炒飯 , 6件刺身 (怪我囉 , 我黎乞食囉 , 多謝你比6件我囉 , 我寫左12件囉)
同埋炒峴 , 仲有豬頸肉 ,
講返豬頸肉 , 都叫做唔錯 ,
但係佢冇汁點既...

仲有甜品
佢個甜品紙上面寫 「藍妹芝士旦糕」,
我仲諗緊「依~用藍妹黎做芝士蛋糕 , 試下先」
結果黎就黎左「藍莓芝士蛋糕」,
你地間鋪洗唔洗搵「最緊要正字」黎幫手執執?
講返蛋糕 , 多數不過不失 ,
不過圖中面既紅豆 ,
圖右上果件七彩咁既野 ,
真係好難食 ,

是次消費每人196.8
keep單累積消費滿2000蚊 ,
d單可以當100蚊用 ,
我掉左了 ,
下面5樓果間板燒郎都係佢地的 ,
各位評友可以去試下 ,
當然出左事記得openrice下 ,
依家我去樓下7仔睇下有冇喇叭牌買先 2013-01-20 上午12:52
題外話/補充資料: 都係果句 , 8張相真係太小,,,, 我次次都影成10幾張..... 樣樣都想講....
2013-01-19
3 分鐘 (堂食)