2020-04-04 1790 瀏覽
朋友日日夜夜話想黎醬缸食,終於可以一試了。坐低望左一圈,店員都係韓國人,感覺係信心保證!由於比較早去,所以店舖冇咩人。店員隨即送上開胃菜,泡菜十分爽口,白蘿蔔都十分開胃,唔會有渣,海帶則最好食!淡淡既味,即以十分滿足。如果 可以無限食就好了!之後我地叫左醬油蟹,店員上菜時會問埋要唔要剪埋配菜。一打開蟹蓋,嘩勁多蟹膏,而且食落口入口即化,十分新鮮無腥味。系香港甚少食到同韓國一樣質素既醬油蟹!另外會配上一碗飯,極度唔夠食,因為太好味了!由於側邊係生洋蔥,食落口會有一點點「辣味」。 醬油唔會過鹹,仲有少少甜味,十分惹味之後我地仲叫左個牛肋骨湯配飯,湯底十分清,係真用牛骨淆出黎,配料都十分多,一人食一個都會飽肚!入面有粉絲,白蘿蔔(十分清甜),同大量牛肋骨!最後都叫左個海鮮燒餅,食食下先記得影材料十分豐富,啖啖都係料,而且厚實,相當有滿足感!
朋友日日夜夜話想黎醬缸食,終於可以一試了。

最後都叫左個海鮮燒餅,食食下先記得影
材料十分豐富,啖啖都係料,而且厚實,相當有滿足感!