2014-09-22 1309 瀏覽
旺角掃街,由家樂坊果邊食到過黎西洋菜南街,黎到一間新開的台式炸雞店~小食的選擇只係得炸雞同炸菇,而野飲都只係得三款可以揀。雖然選擇真係少到一隻手都數得哂,但係排隊幫襯的人反而有好多!!而我今次就食左最多人食既香香炸雞一袋炸雞,只係$25,但係份量就有好多,佢個size都唔細架,總共有大約十舊到,真係非常抵食!而每舊的size大約係咁大啦(如下),真係唔細架~而味道方面,其實我對掃街的小食真係冇咩太大的期望的,所以呢度的炸雞都唔算令我失望。好新鮮係真的,所有order都係即叫即炸,熱啦啦~肉質方面,抵讚的係雞一D都唔"鞋",亦唔會炸到好乾,同埋個脆漿一D都唔厚,所以食落都唔會覺得好油另外,呢間小店的服務真係好好,特別係D店員好細心!每袋炸雞都會有一個膠袋入住,咁樣就唔會比紙袋上的油整污糟隻手啦,同埋行街果陣又可以抽住個袋,好方便!仲有呀,佢會附送埋的濕紙巾,本身我以為係比我地抺手用既,但睇番包裝先知原來係比我地抺汗的,因為掃街真係好熱,成日都會食到大汗疊細汗!真係好體貼呀!
而我今次就食左最多人食既香香炸雞
而每舊的size大約係咁大啦(如下),真係唔細架~
好新鮮係真的,所有order都係即叫即炸,熱啦啦~
另外,呢間小店的服務真係好好,特別係D店員好細心!

外賣自取