2023-11-27 203 瀏覽
呢日我地去完海洋公園玩咗一整日,其實個人已經好攰,但我哋都想過嚟村爺爺度食。如是者果陣約6:30pm,我哋帶住一個由朝早8:00就起身嘅四歲小朋友,一心諗住去到睇吓使唔使排隊,點知又好好彩條人龍唔係好長,咁我哋就企埋去。排咗唔夠2分鐘小朋友開始扭計好肚餓,叫咗爸爸去附近買個蛋撻頂住先,返嚟咁啱老闆就準備落單,見到小朋友喺度扭緊計。佢好好人咁邀請小朋友去前邊張凳度坐低休息,仲請佢飲可樂。此時此刻呢個扭計嘅小朋友,頓時安靜左。我相信所有爸爸媽媽呢一刻都深深明白老闆嘅出手,簡直係救贖左所有🙈又或者老闆唔出手,其實我已經轉頭走。(因為真係好驚小朋友呢一刻扭計會影響到身邊其他嘅客人)入到去,我哋坐咗落張四人枱,坐咗冇幾耐,小朋友又開始有啲聲音🙈老闆好快又留意到佢,於是馬上就提提廚房出咗啲小食俾我哋先。其實小朋友期間都唔係話叫得好大聲,但老闆好細心,好有先見,好體貼小朋友。個牛魔王湯飯、湯麵都好正。仲有滷水三寶個沙嗲醬又好得。魚腐同手指食到小朋友舔舔脷。不論嘢食定係老闆嘅服務都係一流!

不論嘢食定係老闆嘅服務都係一流!
2023-11-26
15 分鐘 (堂食)
  • 墨魚手指拼魚腐