2022-03-14 3436 瀏覽
我們一行五人,表哥出發前已在網上看過信記的餐牌,決定選一個四人套餐($20xx),另外就補錢加多一位。 我哋個日想早d去到,因爲我地想做少少佈置去慶祝表哥結結週年紀念,俾驚喜表嫂。🥳我哋個日就食第一輪(18:00-20:00pm )我就打電話去問佢可唔可以提早半個鐘去到?佢話唔得。😔⋯⋯甘好啦,我哋6點準時去到,已經見到船上有兩枱客飲紅酒睇日落😅阿姐見到我兩個人上船,🧟‍♀️黑臉問我,仲有三個人呢?我就話佢地遲少少到。當我哋佈置期間,佢就嚟咗兩碟餸,手撕雞同蝦。半個鐘鐘之後就同佢講可以上菜,因為時間緊迫,八點鐘就要交場俾佢哋。點知佢話:小姐,你啲朋友未到齊,點上菜?🤢當表哥表嫂嚟到,其他小菜都未嚟,又再吹下佢啦,因為驚食唔切,趕頭趕命😪⋯⋯之前以為船上係有廚師煮食物,點知原來唔係,係由鋪頭煮好晒,再由艇仔送上嚟,真係失望,食海鮮一定要趁熱先好食嫁,點知……..七點半先嚟避風塘炒蟹同豉油王炒麵,甘遲先嚟,心諗仲有個蛋糕未食,唉😮‍💨⋯⋯仲問我地加唔加魚肉春卷?😖成餐飯根本無點享受過,全程趕頭趕命食嘢😑我建議大家唔好買蛋糕上去,因為佢無雪櫃幫你放。另外佢有個半開放式洗手間係船尾,感覺好唔衛生

我建議大家唔好買蛋糕上去,因為佢無雪櫃幫你放。另外佢有個半開放式洗手間係船尾,感覺好唔衛生同簡陋,只係有塊布遮住
😌⋯⋯二千幾蚊,覺得不如去屯門三聖買海鮮加工食仲好😅
白灼基圍蝦
東風螺