(非會員)
2010-06-06 516 瀏覽
我一向中意去梨花園多過梨花苑,之前見佢執左,有啲失望,後來見佢原來搬左,所以今日有機會再去食。我同朋友九點三坐落啲時候,連我哋只係得四、五枱人,我諗係上環啲商業大廈,星期六冇咩人。好彩啲食物依然係唔錯。我哋一行三人叫左個二人餐加雜錦石頭飯,加兩罐OB啤。個二人餐好大,只要加兩碗白飯,三、四個人都夠食。OB啤:係韓國啤,唔太苦,易入口。石頭飯:一定要加個甜辣醬,加左先好味。不過加半碟就夠味啦!二人餐:(七款前菜)豆腐泡菜湯、豬牛雞肉各樣都有一大碟、生菜香葉加麵豉醬前菜OK,唔算惹味,但勝在清清哋,味道唔會太濃。酸蘿蔔絲好味!豆腐湯味道一般,湯料好多,但可能豆腐太多,又冇咩肉,鮮味唔夠。肉類碟碟都嫰滑新鮮,醃得剛好,唔會太重味,冇畀啲醃料味遮晒肉味。中意濃味可點豉油或麵豉醬,用少少香葉同生菜包住食(用一整片菜葉的菜味會遮晒啲肉味),好正宗,好好味,食到肉新鮮肉的原味。服務都OK,佢哋十點幾就LAST ORDER,之後冇幾耐就要埋單,不過我哋食到其他客都走晒,伙記埋嚟執完枱先走,但係佢哋態度都OK。不過,餐枱就抹得唔乾淨,坐落時枱面有兩粒食物碎,有一撻水,椅邊窗台位有個紙巾袋,伙記清潔得唔夠
OB啤:係韓國啤,唔太苦,易入口。
石頭飯:一定要加個甜辣醬,加左先好味。不過加半碟就夠味啦!

不過,餐枱就抹得唔乾淨,坐落時枱面有兩粒食物碎,有一撻水,椅邊窗台位有個紙巾袋,伙記清潔得唔夠細心。

2010-06-05