2022-06-15 336 瀏覽
今日來到尖沙咀雞記食晏,唔知大家去開尖沙咀有無試過雞記呢間老字號,佢其實係尖咀好出名既一間潮州麵食店, 佢最出名一定係佢既炸紫菜墨魚丸,其他地方係食唔到架,仲有佢既撈粗來同一定要試!小食拼盤 大$98 小78大既有 炸紫菜墨魚丸、生煎墨魚餅、 炸魚片頭 、炸鮮蝦雲吞呢個拼盤好巨型,幾個人分享會好d,佢既墨丸,咬落去好香炸,多汁,來到一定要試,墨魚餅切開有4件 ,鍾意香口野絕到要試!自創潮式欖菜肉捲 $54呢個都係出面一定食唔到,其實特別係佢出面個皮係勁香脆,咬落去又有 欖菜 加豬肉, 非常特別嘅配搭,食食下,我一個人食左4件炸紫菜墨魚丸配黑醬油撈粗 $46佢個撈粗 個麵係 超通透,食落去爽口,再配佢個黑醬油,甜甜地又唔係太咸,食落同其他出面既撈粗唔同,必叫牛筋腩麵 $?佢其實所有麵都唔錯既,呢個就牛有牛味啦 ,原諒我呢個寫得咁唔foodie ,因為我完全俾佢上面o個幾樣吸引住咸檸七好少地方有鹹檸七叫, 呢個配搭都係好正既,我鍾意飲雞記潮州麵食 網址: https://s.openrice.com/QrbS0nI4000~uogh6Aw地址: 尖沙咀加拿分道15號C地下電話: 23

小食拼盤 大$98 小78
大既有 炸紫菜墨魚丸、生煎墨魚餅、 炸魚片頭 、炸鮮蝦雲吞

自創潮式欖菜肉捲 $54

炸紫菜墨魚丸配黑醬油撈粗 $46

牛筋腩麵 $?
,因為我完全俾佢上面o個幾樣吸引住

咸檸七
好少地方有鹹檸七叫, 呢個配搭都係好正既,我鍾意飲

雞記潮州麵食

地址: 尖沙咀加拿分道15號C地下
電話: 23012099
=====================

#favorite #sharefood #tagsta_food #tagsta #foodshare #foodisfuel #stuffed #foodblogger #foodstagram #foodcoma #foodlover #foodblog #dessert #foodie #love #foodgram #foodphotography #intags #beautiful #foodlove #getinmybelly #foods #foodspotting #foodart #yumyum #fastfood #foodforthought #foodpic #foodies #fooddiary