2017-07-28 1019 瀏覽
終於都黎到星期中,今日咁岩有舊同事會過黎海港城training,就約左食lunch。lunchtime周圍都咁多人,我地就去左LcX個邊行下睇下有咩食。經過海南少爺見到佢個menu既野食好吸引,我地就羅左飛等。海南少爺係尖沙咀海港城LCX個邊最底個層,門面都幾靚幾grand,入面仲會有d海景位,大家想睇海景就早d去或者book枱啦。等左大約20分鐘給終於都有枱,座位都幾闊幾舒服👍🏻👍🏻 lunch set 有好多選擇,花多眼亂咩都想食🤦🏻‍♀️🤣我地幾個人一人叫左個lunch set,我揀左海南雞飯🐔 見到好多人都推介,同埋唔想食咁濃味。我係完全唔識算骨既人,所以唔中意叫有骨既肉,呢到既海南雞大部份都拆左骨🤗 好岩我🤗🤗 雞肉唔算好嫩,可能因為我呢碟係雞胸位,不過味道係ok既,油飯好味唔會太油仲有d香矛係面!雞湯清得黎帶d椰子味👍🏻👍🏻叫左三個小食share,印度薄餅做得幾薄,味道正正常常。喇沙湯底好正,帶d花生醬椰香味🤣🤣 好足料有成三隻蝦。印尼炒飯賣相唔錯,顏色好深以為佢會都幾濃味下,但係味道竟然偏淡,炒得都好乾身,唔中意濃味既朋友可以一試。炒蘿蔔糕味道偏濃,但好好好好味😳 可能因為

海南雞飯

叫左三個小食share,印度薄餅做得幾薄,味道正正常常。
印度薄餅

喇沙湯底好正,帶d花生醬椰香味🤣🤣 好足料有成三隻蝦。
海鮮喇沙

印尼炒飯拼沙嗲串燒

炒蘿蔔糕味道偏濃,但好好好好味😳 可能因為佢落左醬加左蛋去煎,煎得唔算好脆唔熱氣既。佢上枱時跟左碟豆瓣醬,但個人認為蘿蔔糕本身已經好夠味,不過點少少就會再野味d。
Xo醬蘿蔔糕

馬拉盞椰菜份量偏少,我一個人平時都唔只食咁少菜🤣 味道無咩特別。
馬拉盞椰菜

海港城既商户同寫字樓staffs仲有堂食85折😍 好在咁岩有帶卡片可以有折^^

黎個小總結先,海南少爺食物既味道普遍都幾好食,份量亦偏多,男仔們唔怕食唔飽🤣 座位都好寬敞好舒服既,都適合一班人gathering! 經過不防試下!
2017-07-26
20 分鐘 (堂食)
海南雞飯
海鮮喇沙