2019-07-12
是日星期五晚上,同三個朋友加一個兩歲小朋友進行晚餐,平均成人每位208加一且加10蚊假日附加費,而80cm以下兒童免費。拋開食品質素唔講,其實同其它雞煲食店差不多,而環境就冷氣唔夠大好熱好焗。想講下餐廳服務態度。一開始正正常常但到埋單的時候,一個約60嵗戴眼鏡既女士以小朋友有食野為理由要加收180加一的費用。當我哋質疑收費和餐牌標示的不同想同話事人或經理溝通時,此職員稱餐廳沒有經理和話事人,再三要求後此職員又自稱是經理,且態度惡劣。既然此職員係代表餐廳,但當我哋問佢姓氏後佢表示佢冇姓氏,成間餐廳的員工都沒有姓名。並且堅持無視餐廳餐牌原本的標價而加收費用,最後我哋要求報警或搵消委會先肯作罷。其實大家出黎食飯,果少少錢真係冇所謂,但餐廳員工的態度同疑似「屈錢」的做法真係令人發指。拋開食物質素味道不說,即使食物再好食,餐廳如此行為食完都背脊落。所以各位係埋單的時候一定一定要睇清楚,是否有出入或收多左錢,避免無故多使冤枉錢食餐咁既飯。