(非會員)
2009-04-11 2 瀏覽
尋日去一田百貨,之後就搵野食,見到依間菜館,D菜式幾OK,就入去試試。當時未夠晚黑7點,大約6成滿,帶位比左一個2人位我地。有卡位空喎,咁就問可唔可以坐卡位,個侍應話:『要3個人以上至可以坐卡位』。理由充份,不過呢,有幾個卡位都係2個人坐緊,到我地食完(大約8點),仲係兩個人坐,點解呢?係咪有D『客人』係我見唔到佢至見到?2人枱當然係迫D,,不過我都唔同佢嘈,快快食完走人。我地兩人點左:花旗參鳥雞燉湯黑醋古魯肉雪菜豆腐雞粒煲干貝肉碎粥野食好快就黎,快過大家樂即叫即炒系列!!野食味道唔錯,尤其係個雪菜豆腐雞粒,好惹味! 個粥好似方魚肉碎...唔似干貝,因為有好多方魚,無乜乾瑤柱...可能侍應見我地張枱細,一見你食完就即刻收碟!買單走人,承惠240大元,都幾貴! 咁我簽咭,無比貼士,個侍應就粒聲唔出丟低張底單就走左去,好無禮貌囉!

花旗參鳥雞燉湯
黑醋古魯肉
雪菜豆腐雞粒煲
干貝肉碎粥

野食好快就黎,快過大家樂即叫即炒系列!!

野食味道唔錯,尤其係個雪菜豆腐雞粒,好惹味!

可能侍應見我地張枱細,一見你食完就即刻收碟!

2009-04-10