2014-03-20 658 瀏覽
几個朋友仔去長洲掃街郊遊,入夜 又攰, 又費時等,求其一間菜館有位食海鮮就上嘞! 點知就係甘中左伏 添……"康記菜館", 一般大排檔格調款式既海鮮中菜館。我地七個人坐張大圓枱, 睇左餐牌後,揀選左個抵食海鮮餐,六款海鮮加精美小菜及油菜各一款都係$408, 好鬼平價價 ,但一分錢一分貨,下次都係米制……上菜都几快 ,等一陣姐就有得食……嘩 碟碟超迷你啊!1.白灼海生蝦 : 得果几隻蝦,完全無味唔新鮮。2.薑蔥炒肉蟹 : 無咩肉食。3.椒鹽鮮魷 : 炸得香脆有囗。4.蒜茸篜扇貝 : 扇貝唔鮮甜,配料味淡。5.鼓椒炒聖子 : 一d獲氣都無, 無咩鼓椒味又唔辣,聖子仲好淡囗,完全零爽甜。6.清篜海上鮮 : 最好係呢碟白䱽魚,雖然細條,但起碼魚肉新鮮。小菜西檸雞 : 炸雞塊屬於中規中矩。蒜茸炒白莱仔 : 炒得夠香甜。我地另外order左碟蝦醬炒飯 ,唔鹹剛好,飯比較亁身左d。老實講,呢餐海鮮餐平就平嘞,但唔夠飽兼水準奇差,衰過茶餐廳,所以話呢~便宜莫貪!
,但一分錢一分貨,下次都係米制……
上菜都几快
,等一陣姐就有得食……嘩
碟碟超迷你啊!
1.白灼海生蝦
: 得果几隻蝦,完全無味唔新鮮。
2.薑蔥炒肉蟹
: 無咩肉食。
3.椒鹽鮮魷
: 炸得香脆有囗。
4.蒜茸篜扇貝
: 扇貝唔鮮甜,配料味淡。
5.鼓椒炒聖子
6.清篜海上鮮
: 最好係呢碟白䱽魚,雖然細條,但起碼魚肉新鮮。
小菜西檸雞
: 炸雞塊屬於中規中矩。
蒜茸炒白莱仔
: 炒得夠香甜。
我地另外order左碟蝦醬炒飯
,唔鹹剛好,飯比較亁身左d。

2014-03-15
5 分鐘 (堂食)