2018-09-24 21 瀏覽
係口福間搵間便便地,又唔係街邊小食,又可以坐底食嘅餐廳,不妨試下這間泰國野,雖然個餐廳名有d 難記得。.入到去 佢個餐牌價錢相當合宜,比尖沙嘴茶餐廳價便d, 裝潢都唔錯我地六點入到好,餐廳無咩人,心諗,會唔會伏伏地,落完單後,有一半都坐晒人。 兩個女仔係細食d, 叫咗個海南雞河粉,河粉好滑,比港式嘅粗d, 湯底好飲,雞係髀位,好味!試咗佢個泰式奶茶,同泰國飲到嘅差唔多,茶味同奶味幾配合,奶茶都滑,掋讚係佢俾客人自己加糖,避免咗泰國果d 俾甜嘅。試咗佢幾樣串燒,牛,豬頸肉,雞肉, 豬肉。肉本身醃得入味,燒到有小小焦,個漿有小小辣。都好夾。最後黎咗個燒魷魚。全晚最正。魷魚外焦,入面都啱啱熟好彈牙。同平時食果d overcook 嘅原全唔同,加埋漿,幾野成碟食晒。下次經過尖沙嘴,唔想食大餐又想掋食,會encore 呢間餐廳。Menu

Menu