我係第二次食,今次就叫左個燒汁雞扒便當。 基於上一次既經驗,我今次叫左少飯同埋走菇,因為我對菇類過敏,食唔到又係要dum。店員姐姐都好配合我既要求,雖然佢聽到我走菇既要求之後有d兀突,不過我都好感激佢。(有位sister係食評提過女仔叫少飯都食唔哂,但係我唔信🙄,結果自己攞黎受)當我攞個便當返公司之後,先見到有咁多塊雞扒! 嘩,好在我叫少飯都咋,如果唔係真係食唔哂。我先食蔬菜,有幾片蘿蔔同好多椰菜。口感好爽脆,水份唔多,仲可以食得到蔬菜本身既味道。跟住就係雞扒啦,同我之前食既豚肉便當一樣,都係撒上左芝麻粒。不過我一放入口,先至發覺d雞扒落左黑椒......我本身唔食得辣,連黑椒都頂唔到,佢menu冇寫到。但係我買左返黎,就唯有硬着頭皮食左佢。呢個位我扣左分,因為黑椒影響左我品嘗雞扒既心情。雞扒好嫩口,完全唔乾身👍🏻。溏心蛋白比較稔,依稀見到小小蛋白槳?醃得唔太咸,我ok。白飯好有咬口,唔會太濕。整體黎講,成個便當既食材比例配合得好均衡,而第一日食既豚肉便當令我回味左成個下晝。係雞扒上面有黑椒令我失望,希望貴店可以係menu上提及埋。

溏心蛋白比較稔,依稀見到小小蛋白槳?醃得唔太咸,我ok。

白飯好有咬口,唔會太濕。

係雞扒上面有黑椒令我失望,希望貴店可以係menu上提及埋。
燒汁雞扒便當
2023-07-28
4 分鐘 (外賣自取)
燒汁雞扒便當