2023-03-06
因為staycation 買的package 包了一日晚的自助晚餐,所以便在這餐廳食晚餐了。其實今次都已經是第二次食,早在酒店開業不久,已跟友人一齊食過一次,我好記得當時仲有「榴連corner」,有榴連tart, 炸榴連,榴連雪糕,榴連macaron 等等食物都好食😋!因此印象比較深刻!事隔多年,我都心存期待,不知道這餐廳水準能否保持著呢?這晚,我們訂了5:30-7:30pm 的晚餐時段,我們到的時候,都有一半人食緊,我哋食了佢的「龍蝦」,都算大,而且好食,肉質鮮甜,同以前一樣好食😋!是晚有「燉湯」,我個人覺得熱辣辣嘅湯,而且湯料都足,我都喜歡。但友人就麻麻哋。至於蒸鮑魚,都不差,只係有點細隻,但我覺得在自助餐來講,已很好👍🏻!這餐廳有「居酒屋」的位置,說穿了,都是「烤串串」。不過,都有很多不同選擇!我自己便最喜歡「雞翼串」及「車厘茄串串」。另外,餐廳內的sushi bar 內的魚生,壽司🍣都好新鮮,食了一隻大大粒的帶子,真係好鮮甜,好好食😋! 他們仲有細細杯的烏冬,面,好好杯的日式沙律等等,都不錯,款式算好多。由於我少食蟹,我只食了一口長腳蟹,但友人食了蝦及蟹。不過,佢便覺得當日的蟹
事隔多年,我都心存期待,不知道這餐廳水準能否保持著呢?
由於我少食蟹,我只食了一口長腳蟹,但友人食了蝦及蟹。不過,佢便覺得當日的蟹腳,沒咩鮮甜,及沒咩蟹味。我自己都覺,所以友人食了一次便沒有再取啦。
到飯後甜品啦,餐廳有很多不同款的蛋糕以供選擇,又有豆腐花,有葡撻,都香噴噴,但我沒食。
甜品我食了不太多,因為都好飽,不過,我自己便比較喜歡「焦糖燉蛋」,蛋都好香滑,焦糖都脆脆的,好食!
這裡也提供了「H字」品牌的雪糕,我便沒食,但友人便食了一個朱古力脆皮雪糕作為是晚晚餐的終結。
總括依然,呢間餐廳的自助晚餐,都保持到水準,真的不錯👍🏻!如果未食過呢間的朋友,我都覺得可以一試。😊!