2024-09-03
今晚同朋友去左土瓜灣食飯,呢間餐有好幾間分店食過都幾好,信心之選。餐廳空間非常大,跟其他分店風格一樣,設計簡約。內裡位置是紅磚牆吹英式風,門口位置係綠色植物做牆身吹歐陸風。晚市套餐選擇都幾多,我哋就揀左三文魚同漢堡套餐。套餐已包餐湯同沙律,飲品就叫左個特色朱古力同夏日特飲,另外仲加左個小食。是日餐湯:有兩款選擇,龍蝦湯味濃,重蝦味。朋友話蕃茄湯甜甜酸酸,有蕃茄肉,幾有口感。沙律:有鮮橙同西柚,醬汁用左醋,沙律菜清新爽口。其中一款係贈送,有塊吞拿魚,幾好。吉列炸蝦:粉漿薄薄,咬落輕脆,點埋伴碟上嘅千島醬好食D。香烤三文魚配香草柚子醬:三文魚烤得唔錯,夠味,皮脆,香草柚子醬同三文魚味道都幾夾,少少甜帶柚子香,旁邊有薯蓉做伴菜,整體幾好食。安格斯牛肉(200g)芝士漢堡配薯條:安格斯牛肉足料,牛味出,幾瘦,食落軟熟但又唔會散,連埋芝士、生菜同蕃茄一齊食就最perfect match。薯條剛炸起,份量多,好香口。金牛:夏日特飲之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好鐘意。特式朱古力:賣相幾好,忌廉上面灑上彩虹碎碎,另外仲有幾粒麥提莎,朱古力味唔算太濃,口感幼滑,奶味較重,唔太甜,OK喎。
吉列炸蝦:粉漿薄薄,咬落輕脆,點埋伴碟上嘅千島醬好食D。
金牛:夏日特飲之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好鐘意。