2021-10-02 587 瀏覽
地址-雙節棍粉麵餐廳深水埗石峽尾石峽尾邨白田街33號美葵樓地下5號舖前排同老友去深水埗睇GAME,睇完後要食飯,但係深水埗間間餐廳都勁多人排,行下行下就去左石硤尾個頭,睇到間餐廳名有點搞笑,就入去試下XD💋家鄉薯仔炆雞翼,勁大兜!真係勁大兜,佢唔知係薯仔份量多,佢雞翼都好多,數過都有8隻咁多!仲要每隻都好大隻下,似平時買急凍的大SIZE雞翼,以餐廳黎講應該比較少見,幾好,食落冇咩雪味,佢事先有裹粉去再炸,幾有層次,唔錯。薯仔方面,數唔到咁多舊,我地最後都投晒降,食唔晒咁多粒(咁當然關我細食事啦,一定係!)但可惜的係佢炸得過左火,有D燶味,可能師傅太忙掛,我唔相信佢家鄉興咁燶囉,但整體黎講佢有點過鹹,食完全晚都要狂灌水,好似落左唔少味精咁,浪費左高品質的食材,可惜也!💋生炒咕嚕肉,我朋友提議食呢個,我呢D咁順得人意,當然唔會拒絕啦,上到黎份量都唔惹少,勁多肉,仲要啖啖肉,唔係用排骨,味道方面唔錯,唔會過鹹,係洋蒽有點過生,我就冇咩野,如果介意的話可以避一避,D菠蘿都唔酸,可能呢期當造關係,食親都好甜,勁正!💋 濃湯杞子竹笙時蔬,我地係健康小人類,當然要食下菜菜去平衡返啦,見到呢碟菜名都幾
地址-雙節棍粉麵餐廳
深水埗石峽尾石峽尾邨白田街33號美葵樓地下5號舖

💋 濃湯杞子竹笙時蔬,我地係健康小人類,當然要食下菜菜去平衡返啦,見到呢碟菜名都幾健康下,就叫佢,侍應姐姐態度唔錯,佢有問我地想要咩菜,我地係精挑細選下揀左娃娃菜,佢出到黎勁大棵,嚇死寶寶,雖然佢寫係濃湯,但無論味道同濃稠度黎講似係清雞湯多D,唔太食到佢用左咩濃湯,咁反而仲好,清清地唔錯,佢竹笙份量比X仔個D多N倍,心理感覺良好好多XD,佢數量多之餘又切得大塊,好容易就搵到佢出黎食,幾好。

2021-09-26