2022-12-07 267 瀏覽
今日2個人黎左呢度食飯,一入到去已經好鍾意呢度既裝修,完全係80年代既風格,連佢地板個䃈磚,exactly係細個時婆婆屋企個䃈磚,真係倍感親切!!我地2個女仔,一人叫左個米線,諗住佢都係一碗米線je,不如叫多個小食,點知碗米線俾我想像中大。我叫左個花膠雞湯米線,碗米線有好多雞、好多菜同仲有一塊又大又厚既花膠。佢一黎到我就試左啖湯先,嘩,好好飲呀個湯,好濃既雞湯味。原本以為係得一塊花膠,食食下發現原來有2塊,都係咁大塊,好似搵到寶咁勁開心。最後我係成碗米線食哂連湯都飲埋 朋友就叫左個蕃茄湯米線餐,佢係跟埋炒蛋既,再加個大汗雞扒。一上個米線我地又係試個湯咩味,招牌果然係招牌,蕃茄味好濃,個湯唔係稀架,而且入面仲有一粒粒既新鮮蕃茄,感覺好健康,而個炒蛋都好味。不過真係要講下塊雞扒,佢係大塊既,但唔係超級大,不過真係好厚!我切開睇,入面啲雞油仲滴緊出黎,juicy到呢~ 佢個皮好脆,但肉好滑。我以為會超級辣,但又唔係,而且辣得黎好香。至於個瑞士雞翼,瑞士汁好濃,好味。我地上哂啲野先發現原來我地叫既全部都係雞LOL。好在我同朋友最後都食得哂無嘥野,不過我地走嗰陣都一路行一路嗌好飽。

蕃茄湯米線+炒蛋

瑞士雞翼