2019-09-20 62 瀏覽
最近比較幸運,食親嘅都係質素唔太差嘅餐廳美食又多一間值得留個好評作紀錄! 今次又係同個相熟嘅同事老友嚟試新嘢~難得工作以外可以傾吐煩惱心事,一於要飲下酒啦!知道呢間新開,環境氣氛都好似唔錯,雖然地方唔算大,位置唔係好多,但除咗酒仲有其他野食,dinner time嚟都ok先嚟講吓個cocktail~ 我個杯係Plum Meng's Soup,"由八味演變成匯集酸甜苦澀四味的孟婆湯",初時有少少驚中伏,但我要係度推介+話比大家知係唔伏㗎! 味道好有層次, 平時甚少飲酒嘅我(利申:一年最多都係飲一兩次個種)都接受到,好容易入口。比起一般果酒或好多汽好多泡嗰啲cocktail,原來呢款少少酸嘅更適合我朋友個杯係Dancing Grape,我都試咗一兩啖,好濃提子味,用茶壺倒出來呢個設計好有特色好得意。齋飲酒好易醉,所以都要食返啲野落肚。呢度除咗有爆谷佐酒,仲有好多小菜可以order。   無骨鳳爪:溝咗啲熱情果、魚露,好清新,自家製果然唔同啲,有少少辣青木瓜手撕雞沙律:唔辣,都有魚露燒菠蘿:酸甜多汁又大串,無榨鱸魚:用紙包住,原條上,鍾意食魚嘅朋友食得好開心,好滋味青咖哩海鮮:配薄餅、米通仲
最近比較幸運,食親嘅都係質素唔太差嘅餐廳美食
又多一間值得留個好評作紀錄!

青木瓜手撕雞沙律:唔辣,都有魚露

燒菠蘿:酸甜多汁又大串,無榨

鱸魚:用紙包住,原條上,鍾意食魚嘅朋友食得好開心,好滋味

青咖哩海鮮:配薄餅、米通仲好過食飯,好香,海鮮唔算多,有啲唔夠喉XD 個汁有少少辣

可改善之處... 上菜速度稍慢(不過飲酒吹水其實都唔趕時間,店員都有講聲唔好意思久等了,而且等得耐係因為用心製作食物? haha),仲有啲檯有少少矮( or sofa凳有dd高@@)

新餐廳,美食正,服務好,值得支持!