2023-10-19
今晚來到呢間中法fusion餐廳,地點有些唔就腳,太子站行過來要6分鐘,不過同朋友慶祝生日🎂,環境好舒服,菜式非常特別,同一般西餐廳好唔同,等我來介紹一下😆Order了五道菜晚餐Dinner Set 頭盤,好精緻的頭盤,(煙燻花雕鵪鶉蛋😍),仲有脆米三文魚同芋泥球,好好味喔!大蝦🍤紅菜頭沙律🥗,味道很清淡,紅菜頭的原味配搭大蝦的鮮甜,第二道菜不錯選擇!第三道菜來個🫣鹹蛋黃炸雞意大利飯,set來講都算大份,意大利飯個汁做得好,味道濃郁,不太creamy!第四道菜,紐西蘭PS頂級牛肉眼,煎得好香,肉質夠稔!😋提提大家,食牛最緊要係新鮮!店員推介牛扒今天新鮮到😆第五道係甜品,由於忘記了影,所以無相睇🤣二款甜品腐竹糖水配豆腐雪糕巴斯克芝士蛋糕配雲呢拿雪糖好低飲啊,$78杯,仲係買一送一1664!整體覺得這餐廳出品好有心,配搭方面有花心思!中法fusion菜味道,都幾有趣,重點價錢好實惠啊,呢個set $368
Order了五道菜晚餐
第三道菜來個🫣鹹蛋黃 炸雞意大利飯,set來講都算大份,意大利飯個汁做得好,味道濃郁,不太creamy! 第四道菜,紐西蘭PS頂級牛肉眼,煎得好香,肉質夠稔!😋提提大家,食牛最緊要係新鮮!店員推介牛扒今天新鮮到😆
第五道係甜品,由於忘記了影,所以無相睇🤣
二款甜品
腐竹糖水配豆腐雪糕
巴斯克芝士蛋糕配雲呢拿雪糖
好低飲啊,$78杯,仲係買一送一1664!