2019-02-02 396 瀏覽
小編孤陋寡聞,冇乜聽過外國出名嘅漢堡包舖。Shake Shack 一開始話要進軍香港,好多人都好興奮,小編先知佢嘅來頭。一開始怕排太耐隊,所以冇即刻去試,到之後少啲人先去。宜家喺繁忙時間基本上都要排20-30分鐘隊,非繁忙時間試過唔洗排。同埋宜家有c-line,係一條買野飲同雪糕嘅express line。野食都出得快嘅。最鍾意係佢個包好軟,同時亦都有咬口。個底吸左啲漢堡扒嘅油,好香口 個肉多數都係全熟,有肉汁同鬆軟。番茄同菜多數都新鮮嘅,如果有多啲或者大塊啲嘅菜就好喇小編最想推介係呢個熱狗。不過小編身邊嘅朋友都覺得佢無乜特別 小編最鍾意呢個熱狗嘅配菜,有番茄,洋蔥碎,青瓜,墨西哥辣椒,酸瓜,加埋佢個酸芥末汁,非常刺激味蕾。條腸係類似雞肉腸咁嘅樣,唔係大大條嗰隻。不過食呢個熱狗會好狼狽,因為佢冇紙包住,會一路食一路跌哂啲涵出黎。炸菇burger都有唔少人鍾意,但小編就唔太鍾意,最主要係因為佢炸得好燶,同埋有時舊菇好細。Fifty-fifty係茶溝lemonade,好唔好飲要睇彩數,試過成杯得茶味Cheese fries 好味,個芝士醬唔會好溜同滯。

Single  shack  burger

小編最想推介係呢個熱狗。不過小編身邊嘅朋友都覺得佢無乜特別
Shack-cago  dog

Shroom  burger

Cheese fries 好味,個芝士醬唔會好溜同滯。
2019-01-26
20 分鐘 (堂食)
Single  shack  burger
Shack-cago  dog