2021-07-28
成日經過呢間海旁嘅餐廳都見到好多外國人好chill咁係到食野,一直都好想試下🤣今次就同埋朋友去食左餐晚餐❤️✨Signature Piggie ($198 M size)餐廳以Pizza 命名,當然唔可以錯過佢地嘅pizza喇🤣我地就揀左signature 嘅鬼馬「豬」意薄餅,入面有豬手、辣肉腸、洋蔥特配料,岩岩新鮮焗起,的確係幾好食❤️✨Burrata Cheese ($145)朋友向我推薦呢道Burrata Cheese, 一於叫黎試下喇,我平時唔係好食芝士,Burrata cheese比芝士味道較淡,食落唔會太膩,同蕃茄都好match. ✨Grilled USDA Prime Filet Mignon ($328)呢道牛扒可以話係令人有啲失望,我地揀左medium rare, 但牛扒食落仍然係非常難韌,有啲難咬,勝在牛味都幾重。✨Tiramisu ($88)呢度嘅tiramisu 都幾好味,除左咖啡味外,酒味都幾突出,成個味道唔會太甜。
✨Burrata Cheese ($145)
✨Tiramisu ($88)