2021-04-04 825 瀏覽
復活節假日夜晚約6點幾嚟到尖沙咀區,晚飯唔知想食什麼,就亂行見到深仔記茶餐廳,唔知好無食,不想再搵食肆,見裡面有好多卡位,勝在唔駛等,就直入去食飯餐牌食物種類太多了,看了10分鐘,因唔想中伏,最後點了個招牌雲吞麵$38和焗咖哩署仔豬扒飯$58,另加杯凍檸茶,要加收$6, 可接受到,不算貴,落單到8分鐘, 先送嚟碗雲吞麵,湯底ok唔會味精太重,麵底爽口,雲吞餡內蝦和豬肉各一半比例,恰到好處,但就較為細粒咗,男士門食完可能未必夠飽反而等了約15分鐘,再嚟個焗咖哩署仔豬扒飯,就值得一讚再讚,個飯送嚟時未放到上枱,已聞到好香咖哩味,看見咖哩汁顏色好黃,點知食落口又不會太辣,好香口,正正對於我怕辣的人,豬扒整得軟硬適中,不鞋,入口嫰,而整個飯和豬扒份量都算多,值得一食,正所謂色香味都有齊但可能因疫情關系,餐廳樓面只1-2個,舉手幾次落單,都無樓面見到,需要有耐性等等雲吞麵焗咖啡署仔豬扒飯

招牌雲吞麵

雲吞麵

焗咖啡署仔豬扒飯
2021-04-03
3 分鐘 (堂食)
招牌雲吞麵