2018-07-23 39 瀏覽
行過見到呢間意大利菜門口貼哂雜誌專訪同獎項, 決定入去試一試當時時間仍早, 人流唔算多呢間餐廳既黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩拎過獎, 除此之外都有好多大路菜色同甜品選擇頭盤當然要試下個黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩表面鋪滿芝士, 入面有黑松露碎, 好足料佢有個自家製提子醋去配黎食, 我覺得點左醋更加好食, 係一客好開胃既前菜南瓜蟹肉素翅湯呢個湯非常有水準!你見到碗湯入面咁足料就知好飲配湯既蒜蓉包好香好脆, 連鎖西餐廳既蒜蓉包絕對比唔上炸軟殼蟹粉漿比例適中, 食落香口又唔會太油伴碟既海鮮醬入面係有蟹子! 非常有gimmick香煎挪威三文魚及比目魚伴白酒忌廉汁兩種魚都好滑, 炸完亦都唔會太厚粉值得一讚既係個汁食到淡淡既酒香, 材料及比例一流香煎肉眼扒好大塊, 好嫩又無筋有幾款配汁可以俾你揀, 我揀左黑椒個薯蓉食得出係用薯仔mash而唔係用粉開黑牛估唔到係意大利餐廳都有啲咁經典既飲品面頭個雪糕球唔錯心太軟朱古力布甸好好食 brownie唔硬, 一切開依然係流心配埋前面舊雲呢拿雪糕唔會覺得膩呢間意大利菜雖然唔係高級fine dinning但絕對有fine dinning既水準想食到性

當時時間仍早, 人流唔算多

頭盤當然要試下個黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩
表面鋪滿芝士, 入面有黑松露碎, 好足料

南瓜蟹肉素翅湯
呢個湯非常有水準!
你見到碗湯入面咁足料就知好飲

配湯既蒜蓉包好香好脆, 連鎖西餐廳既蒜蓉包絕對比唔上

炸軟殼蟹
粉漿比例適中, 食落香口又唔會太油
伴碟既海鮮醬入面係有蟹子! 非常有gimmick

香煎挪威三文魚及比目魚伴白酒忌廉汁
兩種魚都好滑, 炸完亦都唔會太厚粉
值得一讚既係個汁食到淡淡既酒香, 材料及比例一流

香煎肉眼扒
好大塊, 好嫩又無筋
有幾款配汁可以俾你揀, 我揀左黑椒
個薯蓉食得出係用薯仔mash而唔係用粉開

黑牛
估唔到係意大利餐廳都有啲咁經典既飲品
面頭個雪糕球唔錯

心太軟朱古力布甸
好好食
 brownie唔硬, 一切開依然係流心
配埋前面舊雲呢拿雪糕唔會覺得膩

呢間意大利菜雖然唔係高級fine dinning