餐廳: 香港老飯店
資訊:

2018-11-27 117 瀏覽
今次係平日晚市幫襯,估唔到都座無虛席,睇黎無揀錯。核桃燻蛋蛋黃帶點流心,蛋白外層煙熏味好香,合桃被蜜糖包裹着,好美味,必試項目。擔擔麵好細心,落單嘅時候已經問我地使唔使分開兩碗上,味道方面,個肉醬夠濃,唔錯!韭黃炒鱔糊呢一款上海菜,喺唔同鋪頭炒出嚟有唔同嘅風格,黎到呢度點可以錯過。黃膳肉真係唔少,幾抵食,亦都好新鮮。火腿津白個汁做得好好,帶點奶油味,而津白就好清甜,連埋金華火腿一齊食,配搭得宜樟茶大鴨(半隻)個皮好脆,鴨肉冇騷味,旁邊嘅麵包令到食落冇咁膩。炸銀絲卷發覺近來唔係每間上海店都有得點呢個菜式,雖然好普通嘅一個菜式,但真係好好食,外層脆卜卜,麵包帶點甜味
今次係平日晚市幫襯,估唔到都座無虛席,睇黎無揀錯。

核桃燻蛋

擔擔麵

韭黃炒鱔糊

火腿津白

樟茶大鴨(半隻)
個皮好脆,鴨肉冇騷味,旁邊嘅麵包令到食落冇咁膩。

炸銀絲卷