2014-02-06
放工同男朋友過荃灣食飯,本身諗住食雞煲但係好多人 ,男朋友又唔想咁熱氣,見對面間西貢星裝修都幾靚,條龍又唔係好長,決定一試!呢間越泰餐廳同平時個啲好唔同,有多好多自創菜式! 今次決定唔要椰青,試下佢個椰子沙冰!好少見啲沙冰溶左都仲咁濃味!男朋友一睇到個餐牌就話要試農夫飽!我地揀左咖喱雞!等一次食!一上既時候個飽係未打開既,一打開見到好多雞!真係好足料!個咖喱味都唔錯少少辣,不過可以再濃啲我就叫左個芥末芥蘭配魷魚,貪佢個配搭新唔知係我少見識定點,我覺得呢個款好特別呀!魷魚就都係個啲啦但係個WASABI芥蘭好正!食個下真係功鼻唔食得WASABI真係要諗諗先。但係我本人好鍾意,第一次嫌啲芥蘭少男朋友叫左個蓮藕苗沙津,又係貪新鮮!真係大鄉里,蓮藕苗我都係第一次見食落好爽無左平時食個啲絲,啲汁甜甜地酸酸地都幾開胃。但係我始終唔係好鍾意食蓮藕嘻嘻我地仲想叫泰式蝦餅,侍應姐姐推介左呢個蝦薄餅!!果然無介紹錯!同平時個啲蝦餅又係好唔同!佢加左花生係入面所以好有咬口!新鮮炸一咬落去熱辣辣不過好熱氣我地兩丁友食唔曬真係太飽所以無再叫野食。見到隔離差唔多個個都有煲野,原來係冬陰公賣相不錯下次再試!總括
呢間越泰餐廳同平時個啲好唔同,有多好多自創菜式! 今次決定唔要椰青,試下佢個椰子沙冰! 好少見啲沙冰溶左都仲咁濃味!
男朋友一睇到個餐牌就話要試農夫飽!我地揀左咖喱雞! 等一次食!一上既時候個飽係未打開既,一打開見到好多雞!真係好足料!個咖喱味都唔錯少少辣,不過可以再濃啲
我就叫左個芥末芥蘭配魷魚,貪佢個配搭新 唔知係我少見識定點,我覺得呢個款好特別呀!魷魚就都係個啲啦但係個WASABI芥蘭好正!食個下真係功鼻唔食得WASABI真係要諗諗先。但係我本人好鍾意,第一次嫌啲芥蘭少
男朋友叫左個蓮藕苗沙津,又係貪新鮮! 真係大鄉里,蓮藕苗我都係第一次見食落好爽無左平時食個啲絲,啲汁甜甜地酸酸地都幾開胃。但係我始終唔係好鍾意食蓮藕嘻嘻
我地仲想叫泰式蝦餅,侍應姐姐推介左呢個蝦薄餅!! 果然無介紹錯!同平時個啲蝦餅又係好唔同!佢加左花生係入面所以好有咬口!新鮮炸一咬落去熱辣辣不過好熱氣我地兩丁友食唔曬
真係太飽所以無再叫野食。見到隔離差唔多個個都有煲野,原來係冬陰公賣相不錯下次再試!總括黎講都幾滿意,唯一就係啲位有啲迫,環境有啲嘈。會再試!