2016-03-27
呢一日和朋友係APM 附近行完街,順便搵野食醫肚啦~係OPC 嘅門口,好多姐姐係到派傳單,甘就決到食翔龍啦呢間係上海野,我地叫左好多野食啊!甘就叫左小籠包,蔥花家常簿餅,佐棠雞,蒸銀絲卷,麻醬符皮卷,旦旦面,上海雲吞!好多都做得好出色!其中佐棠雞和小籠包做得好好佐棠雞最岩食辣嘅朋友仔!哈哈因為辣味係慢慢滲入雞肉,愈食愈辣,仲有雞肉嘅肉質好滑,兩者加咪真係好鬼正!仲有招牌小籠包都做得十分出色除了肉質鮮美,仲有好多好多嘅汁再點醋咬落去,令人驚喜仲有麻醬符皮卷都好岩食~哈哈咬落十分有口感,感覺好清甜,好岩食清淡嘅人士食仲有好受女士歡迎嘅蔥花家常簿餅聽職員講,好多女士都鍾意點呢味,因為味道口感都好岩女士食,香口而滿足~甘就緊係要試下啦原來都好多下,好有份量!哈哈結果都好受落,自己食左4塊講到面,點可以吾介紹佢地嘅旦旦面呢!原來所有嘅拉面,都係由師父即叩即拉嫁!怇地有個玻璃窗口位,可以俾客人見到點心部嘅師父拉拉面!真係正!旦旦面都係其中之一嘅招牌,除了面有口感,做得出色外,其他配料都幾好味,辣度仲可以叫小辣或走辣嫁!岩晒所有人食啦仲有好岩小朋友食嘅蒸銀絲卷,哈哈,你明嘅原來仲有炸銀絲卷,大人比較
係OPC 嘅門口,好多姐姐係到派傳單,甘就決到食翔龍啦
呢間係上海野,我地叫左好多野食啊!
好多都做得好出色!
其中佐棠雞和小籠包做得好好
佐棠雞最岩食辣嘅朋友仔!哈哈
除了肉質鮮美,仲有好多好多嘅汁
再點醋咬落去,令人驚喜
咬落十分有口感,感覺好清甜,好岩食清淡嘅人士食
甘就緊係要試下啦
原來都好多下,好有份量!哈哈
結果都好受落,自己食左4塊 講到面,點可以吾介紹佢地嘅旦旦面呢!
原來所有嘅拉面,都係由師父即叩即拉嫁!
怇地有個玻璃窗口位,可以俾客人見到點心部嘅師父拉拉面!
真係正!
原來仲有炸銀絲卷,大人比較受落