2022-09-28
賢記 (西環)西環堅尼地城爹核士街 11號地下4號舖店舖外望入去就見到店舖簡約既裝修,仲有好靚既吊燈箱,好有何賢記特色,何賢記係一間中西文化都有既甜品舖,我覺得中式甜品都好多款式揀,淨係燉蛋都有五款以上。去到西環,不防一試。芒芒天空$45(加$6桃膠)楊枝甘露,愛玉,芒果,水晶,小丸子以呢個價錢黎講你覺得好抵食,啲芒果又多啦,愛玉又好食!我都係第一次見有甜品店有得加錢食桃膠,簡直係我至愛❤️😋芒果芋香波波仙草$45芋頭椰汁西米露,仙草凍,芒果,芋丸,珍珠,小丸子芋丸就不得不讚,有口感又唔會過硬!仙草凍起碼有半碗甘多😂😂😂😂😂 所以食半碗已經好飽😂,用芋泥椰汁西米露做低,真係抵食到無人有!薑汁燉鮮奶$32燉奶都幾滑口,薑汁就同個燉奶好夾,唔會覺得好似分開咗甘,係融合埋一齊既👍🏻👍🏻👍🏻又係好大碗(我絕對唔係小鳥胃🥹)
西環堅尼地城爹核士街 11號地下4號舖
芒芒天空$45(加$6桃膠)
楊枝甘露,愛玉,芒果,水晶,小丸子
芒果芋香波波仙草$45
芋頭椰汁西米露,仙草凍,芒果,芋丸,珍珠,小丸子
薑汁燉鮮奶$32
又係好大碗(我絕對唔係小鳥胃🥹)